Ediția #5

Cea de a 5-a ediție se desfășoară între lunile martie – iunie 2021. Înscrierile au fost deschise între 01.03.2021 – 24.04.2021.

Mai multe informații despre juriu și mentori, reguli și modalități de aplicare, găsiți în randurile de mai jos.

Cum Aplic

Înscrierile au fost deschise între 01.03.2021 – 24.04.2021 și se pot face doar prin platforma filmfreeway.

Taxa de înscriere este de 10USD.

GHID ȘI REGULI DE APLICARE

Pentru o mai bună înțelegere a etapelor și a modului de funcționare a ediției #5 TSC, vă sfătuim să downloadați fișierul de mai jos.

Descărcare ghid

Juriu

Juriul este format din trei membri, reprezentanți ai industriei cinematografice, care vor citi cele 8 scenarii finaliste (draftul înscris și draftul final) și vor participa la etapa finală de prezentare a proiectelor, în urma căreia vor decide un câștigător.

Andrei Crețulescu

Regizor de film

Născut în București, 1974. Fost critic de film, fost producător HBO. Scrie și regizează din 2012. Cel de-al treilea scurtmetraj, Ramona, a câștigat premiul Canal+ la Semaine de la Critique, Cannes 2015. Lungmetrajul de debut, Charleston, a avut premiera în competiția de la Locarno 2017. Este în pre-producție cu cel de-al doilea film, Jeux sans frontieres.

Bianca Oana

Producător de film

Bianca și-a început cariera în producția de film în 2009 și s-a implicat în dezvoltarea, producția și distribuția unor filme românești de succes, printre care Toto și surorile lui (Premiera mondială la SSIFF 2014, Marele Premiu Angers, Cel mai bun documentar la Varșovia IFF, nominalizat pentru cel mai bun documentar la premiile Academiei Europene de Film), Touch Me Not (Berlinale Golden Bear și Cel mai bun film de debut la Berlin 2018) și colectiv (Selecția oficială Veneția 2019, TIFF, Cel mai bun film documentar la Premiile Academiei Europene de Film 2020, shortlist pentru categoriile Cel mai Bun Documentar și Cel Mai Bun Film Internațional la premiile Oscar 2021). În prezent lucrează la cel de-al doilea film al Adinei Pintilie, Death and the Maiden.

Alexandru Baciu

Scenarist și script doctor

Ca scenarist, Alex Baciu a lucrat, alături de Răzvan Rădulescu la toate filmele lui Radu Muntean, precum Hârtia va fi albastră (Locarno IFF, 2006), Boogie (Premiul Quinzaine des réalisateurs la Cannes, 2008), Marți, după Crăciun (Premiul Quinzaine des réalisateurs la Cannes, 2010), Un etaj mai jos (Premiul un Certain Regard, Cannes, 2010 și Cel mai bun scenariu la Seville IFF) și Alice T. În 2017 a co-regizat scurtmetrajul Pescărușul, alături de soția lui, Maria Popistașu.

MENTORI

Andreea Borțun

Regizor și scenarist / co-fondator Pustnik

Andreea este regizoare de film și dramaturgă, alumnă BARD College Berlin și UNATC București. Filmele sale îmbină poezia vizuală și antropologia pentru a explora teme precum originile, punctul de vedere feminin și natura. Documentarele sale recente explorează privirea intersecțională feminină și dau o voce femeilor din ruralul românesc. Scurtmetrajul său Blue Spring a avut premiera mondială în cadrul festivalului internațional de film de la Toronto, iar al doilea său scurt, Love Locker a câștigat premiile Berlinale Talents Canon Award și France 3. Andreea finalizează în prezent scenariul primului său lungmetraj Malul Vânăt, proiect pentru care a primit un grant de dezvoltare din partea Centrului Național al Cinematografiei. Andreea este co-fondatoare și curator Pustnik, o rezidență internațională de scenaristică care are loc anual în România.

Ana Agopian

Scenarist / lector universitar

Ana a absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică, București (UNATC) și European College of Liberal Arts (ECLA), Berlin. Din 2018 este Doctor în Filologie în cadrul Universității București. A semnat, alături de Iulia Rugină și Oana Răsuceanu, mai multe scenarii de scurt și mediu metraj și trei lung metraje – Love Building (2013), Alt Love Building (2014) și Breaking News (2017). A colaborat, de asemenea, cu Media Pro Pictures și HBO România. Scurtmetrajul E.T a fost aici reprezintă debutul ei în regia de film. 

Este membru fondator al Asociației Culturale Control N, fiind implicată activ în proiectele organizației. Din 2009 predă scenaristică în cadrul UNATC, iar în prezent este lector universitar.

FINALIȘTI