Ediția #4

Prima ediție co-finanțată de stat (AFCN), ceea ce ne-a permis dezvoltarea proiectului într-o rezidență-concurs. Etapa principală a fost rezidența, desfășurată la Ferma Cobor, un sat ferit de gălăgia cotidiană, unde timpul este blând și îți permite să lucrezi la proiectul tău în tihnă.

Câștigător

Adina Ștețcu – Doamna cu sacoșa roșie

Adina a absolvit Facultatea de Teatru în anul 2014. Cariera ei s-a concentrat pe film. A jucat în mai multe producții românești și internaționale apreciate la festivalurile de film din lume. În anul 2016, a fost selectată la Sarajevo Talent Campus din cadrul Festivalului de Film de la Sarajevo. Pasionată de storytelling, a început să scrie propriile povești. „Doamna cu sacoșa roșie” este scenariul cu care Adina a câștigat producția filmului la ediția „The Script Contest” din anul 2020. În prezent face masterul de Scenaristica la U.N.A.T.C. lucrând tot mai susținut la proiectele personale.

Scurt Sinopsis: O seară de noiembrie într-un oraș de munte care pare abandonat. Luminile stinse, un maidanez rătăcit și magazinul “Non Stop” din deal o întâmpină pe Emma care, după foarte mult timp, se întoarce în locul în care a crescut. În noaptea lansării cărții ei, Emma lasă un exemplar în biblioteca orașului, unde o reîntâlnire mult așteptată scoate la suprafață efectele abuzurilor care i-au marcat copilăria și-i dă curaj să-și înfrunte trecutul.

Filmul se află în etapa de pre-producție, urmând să intre fie filmat în iarna acestui an.

Scenariu

Juriu

Cristina Haneș

Regizor

Cristina Haneș este o regizoare de film documentar care a câștigat cu ultimul ei film – “António e Catarina”,  premiul Pardino D’oro pentru cel mai bun scurtmetraj din Competiția Internațională a Festivalului de la Locarno, ediția din 2017. A studiat la Facultatea de Teatru și Film din Cluj-Napoca și a participat la Aristoteles Workshop. În 2016, a absolvit cursul de masterat DocNomads în regie de film documentar desfășurat în Portugalia, Ungaria și Belgia. În prezent lucrează la un film documentar de lungmetraj împreună cu alte două cineaste, Isabella Rinaldi (Italia) și Arya Rothe (India), sub umbrela colectivului co-fondat de cele trei, NoCut Film Collective. 

Bogdan Mirică

Regizor

Bogdan este regizor și scenarist, cunoscut pentru Bora Bora (Cel mai bun scurtmetraj European la Premiers Plans IFF și la TIFF + selecții la festivalurile de film de la Locarno, Varșovia și Salonic), serialul HBO Europe Umbre – cu sezoane produse și difuzate în peste 20 de țări și lungmetrajul său de debut Câini (Premiul FIPRESCI – Un Certain Regard la Cannes, 2016, Cel mai Bun Film Străin, acordat de Sindicatul Francez al Criticilor de Film și nominalizat la Descoperirea Europeană a Anului, de către Academia Europeană de Film). În prezent Bogdan lucrează la cel de-al doilea lungmetraj al său, thrillerul BOSS.

Roxana Szel

Editor

Roxana Szel este monteur de film și lector universitar la UNATC „I. L. Caragiale”, în cadrul departamentului Multimedia – Montaj și Sunet de Film. A montat lungmetraje, documentare și câteva scurtmetraje, printre care scurtmetrajul de diplomă al regizorului Corneliu Porumboiu, Călătorie la oraș. Și-a făcut debutul în lungmetraj tot alături de Corneliu Porumboiu cu filmul A fost sau n-a fost (2006) – Caméra d’Or la Cannes, și a continuat cu filme ca Polițist Adjectiv (R: Corneliu Porumboiu), Câini (R: Bogdan Mirică), sau La Gomera (R: Corneliu Porumboiu, lansat în competiția oficială a Festivalului Cannes 2019). Roxana a câștigat un Premiu Gopo pentru montajul filmului La Gomera.

Galerie