Ediția #3

Odată cu ediția #3 au fost introduse întâlnirile one-on-one dintre finaliști și juriu, precum și sesiunile de rescriere și etapa finală de pitch.

Câștigător

Diana Voinea – Un Flamingo Alb

Diana a absolvit materatul de scenaristică la UNATC în 2013 . A scris mai multe scurtmetraje care au devenit filme, dintre care „Maine, Bach..” (Premiul Publicului la NeXt 2013, nominalizatla Premiile Gopo și selectat la Festivalul de Film de la Tel Aviv) și Neon Hearts (2019). De doi ani se plimbă cu un recorder în geantă și înregistrează sunetele orașului. În prezent, este copywriter.

Scurt Sinopsis: Larisa e sigură că a văzut, împreună cu bunicul ei, un flamingo alb rătăcit pe lacul din cartierul industrial al orașului. Tatăl ei, care știe că fetița își pierde treptat vederea, se îndoiește de povestea ei.

Filmul se află în etapa de producție, urmând să intre fie finalizat în vara acestui an.

Scenariu

Juriu

Andreea Borțun

Regizor & Scenarist

Andreea a absolvit UNATC, București și a studiat la BARD College, Berlin. Scurtmetrajul Blue Spring, și totodată debutul său regizoral, a fost selectat în competiția oficială a Festivalului Internațional de Film de la Toronto din 2015, iar cel de-al doilea scurtmetraj, Love Locker, a câștigat premiul Berlinale Talents & Canon Short, precum și premiul France 3 (Paris Courts Devant). Este co-fondator al rezidenței de scenaristică Pustnik și a Festivalului de Teatru Tânăr IDEO IDEIS.

Dorian Boguță

Actor & Regizor

În august 1999, Dorian Boguță urca în trenul Chișinău–București, pentru a-și îndeplini visul de ani de zile: A FACE FILM. Cu o carieră de aproape 20 de ani, Dorian a jucat în peste 40 de filme, producții românești și străine. Alături de Dragoș Bucur și Alexandru Papadopol, a deschis o școală de actorie de film. În 2018, a filmat ca regizor și scenarist primul său lungmetraj, Urma.

Anamaria Antoci

Producător, fondator Tangaj Production

Anamaria Antoci și-a început cariera în industria filmului în 2012, alături de casa de producție 4 Proof Film. De atunci, a produs o serie de scurtmetraje și lungmetraje premiate internațional (Ilegitim, Fixeur, Planeta Petrila, Saf). În 2017, Anamaria și-a deschis propria companie de producție de film, Tangaj Production, și are un portofoliu de proiecte cinematografice aflate în diferite stadii de producție.

Galerie