Ediția #2

Cea de a doua ediție s-a desfășurat între noiembrie 2017 și martie 2018 și a propus o temă – Portrete ale unei lumi pe cale de dispariție. A fost prima ediție cu o etapă de preselecție și un singur câștigător.

Câștigător

Alexandra Suciu – Călătoria Urșilor Polari în deșert

Alexandra a absolvit U.N.A.T.C în anul 2011, secția Actorie.  După o fascinantă experiență pe setul lungmetrajului ”Fortuna” de Germinal Roaux premiat la Berlin cu Ursul de Argint, Alexandra a devenit atrasă de modul în care filmele pot spune o poveste, așa că aici a început flirtul cu scrierea de scenarii și regia.
Nedorind să mai treacă pragul facultății de film, Alexandra a considerat că este necesar să învețe mai întâi cu ce se mănâncă filmul așa că s-a angajat ca asistent de regie. A lucrat la serialul ”Triplusec”, la lungmetrajul ”Dragonheart V” și la o varietate de reclame pentru companii internaționale. În 2018 s-a înscris la The Script Contest și a câștigat producția scenariului ”Călătoria Urșilor Polari în Deșert” astfel începând propria călătorie în industria cinematografică.

Scurt Sinopsis: O zi de vară, un triunghi amoros și o călătorie care se sfârșesc în deșert.

Filmul se află în circuit festivalier.

Scenariu

Juriu

Alexandra Safriuc

Curator

Alexandra a absolvit secția de Scenaristică din cadrul UNATC, este co-fondator și director artistic ShortsUP și coordonator de proiect pentru Masterclass-urile ADFR. În ultimii ani și-a îndreptat atenția asupra particularităților scurtmetrajului, de la story design la programare.

Massimiliano Nardulli

Selecționer Festivaluri

Massimiliano este selecționer în cadrul programului LIM (Less is More) și curator în diferite festivaluri internaționale, printre care Brest, Timishort și Winterthur. De asemenea, este compozitor de soundtrack-uri, fiind cel care a compus coloana sonoră a filmului Charleston (R: Andrei Crețulescu) pentru care a fost nominalizat la GOPO și a câștigat premiul UCIN pentru coloană sonoră.

Yvonne Irimescu

co-fondator NeXT Cultural Society

Yvonne este unul dintre fondatorii NexT Cultural Society și în ultimii 10 ani a fost coordonatorul proiectelor inițiate de NexT: NexT Film FestivalCaravana Filmelor NexTNexT Film Education și CinEd. Din 2017, Yvonne este și directorul executiv al Next Cultural Society.

Paul Negoescu

Regizor

Paul a regizat mai multe scurtmetraje, selecționate și premiate la festivaluri de film precum: Cannes, Berlin sau Karlovy Vary. Lungmetrajul său de debut, O lună în Thailanda, a avut premiera la Venice IFF în 2012 și a primit premiul FIPRESCI la Sofia IFF. Al doilea lungmetraj al său, Două Lozuri, a devenit film românesc de succes la Box Office. Cel de-al treilea film al său este Povestea unui pierde-vara, prezentat la TIFF 2018 și nominalizat la festivaluri precum Talinn, Sofia sau Mons.