Ediția #1

Prima ediție s-a desfășurat între octombrie 2016 și februarie 2017 și a propus două genuri de film: comedie și thriller. A fost singura ediție fără o etapă de preselecție și cu doi câștigători.

Câștigători

Vlad Andrei Ghinea – Sete (thriller/dramă)

Vlad a avut primul clinci cu regia de film în 2012, când primul său foarte scurtmetraj – “The Birds”, a câștigat competiția de spoof-uri Done In Sixty Seconds. Cu destinația întipărita astfel în minte, Vlad a început să dedice din ce în ce mai mult timp descifrării tainelor cinematografiei, cu ajutorul internetului, practicii alături de mc2 film și diferitelor ateliere propuse de profesioniști. “Sete”, câștigător al The Script Contest #1 și cel mai de succes film regizat de Vlad până în prezent, a fost selectat în competiția oficială a festivalului Curtas Vila do Conde din Portugalia. În prezent, Vlad dezvoltă un scenariu de scurtmetraj și unul de lungmetraj.

Scurt Sinopsis: De Sfântul Andrei, Safta pleacă de acasă în căutarea unui medic veterinar care să îi salveze vaca. Planurile ei se schimbă când o apariție stranie o face să își înfrunte trecutul.

Film nominalizat în competiția internațională la Festivalul Curtas Vila do Conde, 2018. Valabil pentru vizionare pe platforma Kinoscope.

Scenariu

Iulia D. Popa – Odihnească-se în pace (comedie)

Iulia D. Popescu a vrut sa facă regie de film inițial, dar a ajuns, din întâmplare, să facă artele spectacolului în Anglia. A fost probabil perioada de evoluție ca artist, având ocazia să facă puțin din toate, de la teatru experimental la muzică, dans și film. Prin înscrierea la The Script Contest, a avut șansa de a ajunge pe un platou de filmare, unde a urmărit cum limbajul scris se transformă în vizual și de câtă muncă și coordonare e nevoie ca să transpui de pe hârtie pe ecran. După experiența TSC, a ținut workshop-uri de scenaristică și producție de film pentru copii. În prezent lucrează în zona educațională cu elevi de liceu.

Scurt Sinopsis: O comedie absurdă despre prietenie, dragoste și moarte, în care acțiunea se petrece într-un mic magazine de pompe funebre.

Scenariu

Juriu

Iulia Rugină

Regizor

Regizoarea Iulia Rugină a descoperit plăcerea de a fi pe un platou de filmare la 14 ani, când a făcut figurație într-un film american. A debutat în lungmetraj cu Love Building (2015), o comedie romantică pe care a continuat-o cu Alt Love Building (2017). Cel de-al treilea lungmetraj al regizoarei este Breaking News (2018), pentru care actrița Voica Oltean a luat Mențiunea Specială a Juriului la Karlovy Vary 2018. Iulia Rugină este regizor de film și teatru și co-fondator al fundației culturale Control N.

Florin Lăzărescu

Scenarist / Prozator

Florin Lăzărescu este fondatorul festivalului FILIT de la Iași și prozator. A debutat ca scenarist cu scenariul de scurtmetraj Lampa cu Căciula (R: Radu Jude), filmul câștigând numeroase premii internaționale. A continuat să lucreze cu Radu Jude și la alte proiecte, printre care Aferim!, nominalizat la Premiile Academiei Europene pentru scenariu și câștigător al premiului GOPO pentru scenariu. 

Ana Ularu

Actriță

Ana Ularu este una dintre cele mai cunoscute actrițe din România, pe plan internațional. Pe lângă numeroasele piese de teatru jucate, a jucat în filme regizate de Susan Bier, Francis Ford Coppola, Ron Howard, Cristian Mungiu și mulți alții. Pe lângă rolurile din filme, este cunoscută pentru rolul vrăjitoarei West, din serialul TV Emerald City.

Massimiliano Nardulli

Selecționer Festivaluri

Massimiliano este selecționer în cadrul programului LIM (Less is More) și curator în diferite festivaluri internaționale, printre care Brest, Timishort și Winterthur. De asemenea, este compozitor de soundtrack-uri, fiind cel care a compus coloana sonoră a filmului Charleston (R: Andrei Crețulescu) pentru care a fost nominalizat la GOPO și a câștigat premiul UCIN pentru coloană sonoră.