ECHIPA DE SELECȚIE

În fiecare an primim nenumărate înscrieri, toate scenariile fiind citite de colegele noastre – Laura Mușat și Alexandra Safriuc, care formează echipa de pre-selecție. Mai multe despre ele, în rândurile de mai jos.

LAURA MUȘAT

Fondator ADFR / Redactor-șef Films in Frame

Laura a terminat o facultate de producție de film la Londra, UK în 2015. A lucrat atât în publicitate, cât și în cinema cu case de producție și/sau producători precum Digital Spirit, deFilm, sau producătoarea independentă Gabriela Suciu. Pe lângă munca de freelancer, și-a lansat propria casă de producție de film – Castalia Pictures, cu care a produs filme nominalizate și/sau câștigătoare în festivaluri precum Vila do Conde, Sundance și SXSW. 

Este fondatorul Asociației de Dezvoltare a Filmului Românesc, coordonatorul rezidenței-concurs The Script Contest și redactorul-șef al revistei online de cinema Films in Frame.

Alexandra Safriuc

Co-fondator ShortsUP / Curator

Co-fondator ShortsUP, și-a îndreptat atenția asupra particularităților scurtmetrajului, de la story design la programare. În cadrul proiectului, a curatoriat peste 50 de selecții tematice formate din scurtmetraje naționale și internaționale. A coordonat cercetarea care a stat la baza expoziției AR “Scurtă istorie a scurtmetrajului românesc”, o inițiativă ShortsUP care a pornit de la nevoia de a înțelege istoria scurtmetrajului românesc și care este un prim pas dintr-un demers mai amplu de investigare a patrimoniul de film scurt păstrat în Arhiva Națională de Film. 

Alexandra a coordonat seria de masterclass-uri din cadrul ADFR și este al treilea an consecutiv în care va fi unul dintre evaluatorii scenariilor înscrise la The Script Contest.