DESPRE REZIDENȚA-CONCURS

CE ESTE TSC?

Organizată de Asociația de Dezvoltare a Filmului Românesc (ADFR), The Script Contest este o rezidență-concurs de scenarii de scurtmetraj, născută din nevoia tinerilor regizori și a scenariștilor de scurtmetraj din România de a avea mai multe programe culturale și/sau proiecte educaționale și de dezvoltare profesională, orientate către procesul creativ.

Lansat în 2016 sub forma unui concurs de scenarii, The Script Contest devine din 2019 singura rezidență de scenarii de scurtmetraj la nivel național.

CUM FUNCȚIONEAZĂ?

Proiectul este deschis tuturor persoanelor 18+, de orice formare profesională, însă se adresează preponderent scenariștilor și regizorilor de scurtmetraj din România. Rezidența-concurs se desfășoară pe o perioadă de patru luni de zile și este împărțită în mai multe etape:

  • Etapa înscrierilor, pre-selecția și anunțarea celor 8 rezidenți finaliști
  • Întâlnirile one-on-one de mentorat cu tutorii ediției
  • Rezidența de 6 zile de la Ferma Cobor, unde programul include timp dedicat scrierii, mese rotunde, proiecții de film, sesiuni de feedback tip peer review, workshop-uri și alte întâlniri de mentorat
  • Prezentarea finală a proiectelor, în fața juriului ediției

La fiecare ediție, atât mentorii cât și membrii juriului sunt profesioniști ai industriei cinematografice, recunoscuți pentru reușitele lor. Pentru mai multe detalii despre ediția curentă, sau edițiile trecute, vizitați paginile destinate.

PREMII

Deși TSC și-a îmbunătățit formatul de-a lungul anilor, el a fost inițial lansat ca un concurs pentru scenariile de scurtmetraj iar această componentă a proiectului ni se pare importantă și relevantă și astăzi. Astfel, în fiecare an, la finalul celor 4 luni de zile, oferim un premiu care constă în 3.500LEI acordați scenaristului câștigător și un grant de până la 6.000EUR destinat producției filmului câștigător, alături de consultanță pe întreaga durată a producției, oferite de casa de producție parteneră – Castalia Pictures.